Competitie

Tijdens de speelavond gewoon een pluimpje slaan is natuurlijk heel leuk. Maar wil je je ook eens meten met spelers uit andere verenigingen? Dan ben je de geschikte persoon om deel te nemen aan de competitie of toernooien! Bij Panache is er de mogelijkheid deel te nemen aan de recreantencompetitie, de bondscompetitie en aan toernooien.

Recreantencompetitie

De recreantencompetitie is opgesplitst in de ‘najaarsgezelligheidswedstrijden’ en de ‘voorjaarsgezelligheids-wedstrijden’. De wedstrijden in het najaar vinden plaats van oktober t/m februari, de wedstrijden in het voorjaar van maart t/m juni. Zowel in het najaar als het voorjaar speel je zes tot acht wedstrijden, die plaatsvinden op doordeweekse avonden. De tegenstanders zijn doorgaans met het openbaar vervoer goed te bereiken, maar anders kun je ook makkelijk een busje huren bij het sportcentrum met je team. De competitie is verdeeld in drie niveau’s, van beginnend tot voormalig competitiespeler. Het voornaamste van deze wedstrijden is het plezier en de gezelligheid!

Een team bestaat uit minimaal vier personen, voor zowel een dames-, heren- als een mixteam. Je kunt deelnemen in het voorjaar, het najaar of je speelt het hele jaar door. Voor het deelnemen aan de recreantencompetitie dien je recreant te zijn bij Panache. Recreant zijn kost per jaar iets meer dan donateur (zie lidmaatschap), maar dat is het meer dan waard!

Helaas hebben we dit jaar geen teams die uitkomen in de recreantencompetitie. Wil je daar met een aantal vrienden of vriendinnen verandering in brengen, laat het ons weten en kom een keer langs bij Panache!

Bondscompetitie

Ieder jaar neemt Panache met verschillende teams aan de regionale competitie. Voor meer informatie zie de pagina “Teams”.

Toernooien

Panachers doen regelmatig mee aan (inter-)nationale badmintontoernooien. Naast natuurlijk het eigen Panache Toernooi, is het Panache oranje ook vaak te zien bij: het ISBT Tilburg, het ISBT Maastricht en het TTST in Rotterdam. Om onze leden aan te moedigen om aan toernooien mee te doen is het RAT-fonds ingesteld (RAT staat voor Regeling Aanmoediging Toernooideelname). Hierdoor is het vaak mogelijk om een deel van het inschrijfgeld terug te krijgen.

Kijk ook gerust op de sites van de studententoernooien in Nederland: