Rotatie systeem

Bij Panache werken we met een rotatie systeem zodat iedereen tijdens de vrije speeluren aan de beurt kan komen. Bekijk de onderstaande video (Engels gesproken) waarin dit rotatiesysteem met alle zorg wordt uitgelegd of lees de tesktuele uitleg eronder.

https://www.facebook.com/ESBVPanache/videos/10153701363486945/

Tekstuele uitleg:

Om ervoor te zorgen dat iedereen een eerlijke kans krijgt om gebruik te maken van de banen, gebruikt Panache het volgende bord:
AfhangBord

Het bord vertegenwoordigt alle banen op een bepaalde tijd. De tijden op het bord zijn de begintijden van een tijdslot.
Ieder lid van Panache krijgt een pas met zijn pasfoto erop en hij of zij kan deze gebruiken om een baan af te hangen. Wanneer de bel rinkelt en een nieuw tijdslot begint, gaan de mensen die tijdens het laatste tijdslot op de baan stonden naar de kant en kunnen de mensen die hun kaart op dit tijdslot hebben gehangen de baan op.
Een speler die op de baan staat is niet toegestaan voor het begin van een nieuwe tijdslot zijn kaartje te verhangen.

Voorbeeld

AfhangBord_schem_2010

Dit is het bord om 20:10, de tijdslot op het linkerbord is momenteel gaande omdat het net 20:00 is geweest maar het nog niet 20:20 is.
De mensen A, B, C en D staan momenteel op baan 1 en de mensen R,S,T en V zijn aan het wachten tot de volgende tijdslot begint.

AfhangBord_schem_2020

Nu is het 20:20, de bel wordt gebruikt om het wisselen van een tijdslot aan te geven en A,B,C en D verlaten baan 1. Baan 1 is nu voor R,S,T en V.
Als A,B,C en D weer om 20:40 baan 1 wilt hebben dan kunnen ze hun kaartjes laten hangen, anders halen zij hun kaartjes van het bord.
In het geval dat om 20:20 er nog lege banen zijn, kunnen zij hun kaartjes in de tijdslot van 20:20 ophangen en weer gaan badmintonnen maar alleen nadat de bel is gebruikt.
Spelers die een tijdslot hebben moeten wachten, hebben voorrang boven degene die net gespeeld hebben.