Competitie

Tijdens de speelavond gewoon een pluimpje slaan is natuurlijk heel leuk. Maar wil je je ook eens meten met spelers van andere verenigingen? Dan ben je de geschikte persoon om deel te nemen aan de competitie of toernooien! Bij Panache is er de mogelijkheid deel te nemen aan de recreantencompetitie, de bondscompetitie en aan toernooien.

Competitietie teams worden al definitief gemaakt in het begin van april. Onze technische commissie (TC) stuurt een mail om te peilen wie mee wilt doen het opvolgende academisch jaar. Nadat de deadline is verstreken in April, is het meestal niet meer mogelijk om mee te doen. Je kunt natuurlijk nog wel een invaller zijn. Hiervoor moet je het recreante lidmaatschap hebben. Je kunt max. 3 keer invallen voor hetzelfde team.

Competitie

Elke week speelt je team tegen een andere club. De ene week is het een thuiswedstrijd op het SSCE, de andere week is het een uitwedstrijd. Dat kan dichtbij zijn, maar soms moet je verder reizen. Het is bijna altijd in het weekend. Er kan een uitzondering zijn als er één iemand echt niet kan in het weekend. In overleg wordt er dan gekeken naar een andere datum.

Spelen in de competitie vergroot je badminton vaardigheid heel snel omdat je tegen veel verschillende mensen speelt. Je kunt spelen in een herenteam, damesteam of een mix team. In het laatste geval, speel je dus ook mix naast doubles en singles! Een team bestaat uit minstens 4 mensen (in geval van een mixteam 2 heren en 2 dames). Dus leer je mede Panache’ers kennen en vorm een team! Om in te schrijven, reageer je op de mail van de TC die ergens voor april wordt gestuurd.

Toernooien

Panachers doen regelmatig mee aan (inter-)nationale badmintontoernooien. Naast natuurlijk het eigen Panache Toernooi, is het Panache oranje ook vaak te zien bij: het ISBT Tilburg, het ISBT Maastricht en het TTST in Rotterdam. Om onze leden aan te moedigen om aan toernooien mee te doen is het RAT-fonds ingesteld (RAT staat voor Regeling Aanmoediging Toernooideelname). Hierdoor is het vaak mogelijk om een deel van het inschrijfgeld terug te krijgen.